Omul de afaceri intenționează să preia pachetul majoritar al clubului, iar singurul care îi mai stă în cale este Nicolae Badea
„Construim o echipă puternică” era motto-ul pe care Negoiță îl prezenta, alături de Badea și Săvulescu, la intrarea în acționariatul lui Dinamo În trei luni, lucrurile s-au schimbat, iar Negoiță dorește să preia singur clubul
Situația tulbure de la Dinamo a încrâncenat relațiile dintre cei trei acționari, iar Ionuț Negoiță a afirmat ieri că își dorește să devină acționar majoritar al echipei din „Ștefan cel Mare”. Surprinzătoare, declarația omului de afaceri i-a pus pe jar pe dinamoviști. ProSport a discutat cu mai multe persoane din cadrul conducerii dinamoviste, dar și cu apropiați ai celor trei acționari și vă prezintă concret și detaliat cum stă situația.
„Eu majoritar? O soluție!” La doar trei luni de la intrarea în structura acționarială a roș-albilor, atunci când, încadrat de Nicolae Badea și Dragoș Săvulescu, prezenta motto-ul „Construim o echipă puternică”, Negoiță a dat cărțile pe față: „Dinamo ori moare, ori se relansează! O mașină nu poate fi condusă de trei șoferi în paralel”. Câteva minute mai târziu, a renunțat la subtilități și a afirmat concret dorința de a deveni omul care decide în „Groapă”. „Dinamo stă foarte rău. Să devin acționar majoritar ar fi o soluție”, a conchis Negoiță, într-o intervenție avută la Sport.ro.
Săvulescu a demisionat și e ca și plecat, Badea refuză Planul celui mai proaspăt dintre acționarii roș-albilor a fost prezentat însă la începutul săptămânii la o întâlnire pe care Negoiță a avut-o cu Dragoș Săvulescu și Nicolae Badea. „Plătesc eu toate datoriile, dar vreau 51 la sută din acțiuni”, a fost propunerea făcută de patronul de la RIN.
Săvulescu, cel care în ultima vreme a tot acuzat lipsa lichidităților și, practic, a posibilității de a redresa situația de la Dinamo printr-o infuzie de capital, a marșat pe această idee, acceptând practic ca pachetul de acțiuni pe care îl deține să se micșoreze. Nicolae Badea, însă, a refuzat.
Ca o confirmare a intențiilor sale, Săvulescu și-a dat aseară demisa din funcția de președinte delegat al clubului, iar de aici până la despărțirea definitivă de clubul din Ștefan cel Mare nu mai e decât un pas. Rămâne de văzut doar cum se vor împărți acțiunile (30%) deținute de Săvulescu pănă acum la Dinamo.
Fără Badea nu se poate Opoziția președintelui CA al lui Dinamo este, se pare, și ultima piedică pe care Negoiță o mai întâmpină în cursa pe care o duce pentru preluarea pachetului majoritar de acțiuni al roș‑albilor. În acest moment, orice decizie capitală referitoare la viitorul lui Dinamo care se ia în Consiliul de Administrație trebuie votată de proprietarii a două treimi din acțiunile clubului, anume 66,7%. Iar structura acționarială a „câinilor” e simplă: Nicolae Badea, Ionuț Negoiță și Dragoș Săvulescu dețin câte 30% din acțiuni, iar vechea societate, FC Dinamo 1948 SA, celelalte zece procente. Și, cum Badea controlează și vechea societate, practic deține 40% din club, adică exact procentul care-i permite să fie decisiv în toate deciziile care se iau în cadrul clubului la nivelul Consiliului de Administrație.
Băncile îi pasează Problema infuziei masive de capital pusă pe tapet de Negoiță a venit după ce mai multe bănci au refuzat în ultimele luni să acorde împrumut vreun euro clubului din „Ștefan cel Mare”. Inițial, roș-albii doreau 3 milioane de euro, dar în urmă cu două săptămâni, presați de restanțele salariale pe care le au către jucători și angajați, dar și de datoriile către furnizori și terți, s-au reorientat. Au înjumătățit suma cerută și chiar au primit semnale că li se va acorda un ajutor de 1,5 milioane de euro, îndeajuns pentru a restabili pentru moment echilibrul la Dinamo. Semnalele au fost înșelătoare și, până la urmă, „câinii” nu au încasat decât 300.000 de euro din partea respectivei bănci.
Jucătorii, plătiți cu discount Evident, suma a fost insuficientă chiar și pentru a acoperi cheltuielile stringente pe care dinamoviștii ar fi trebuit să le facă și, tocmai din acest motiv, jucătorii și angajații au fost iar cei care au fost afectați. Dacă fotbaliștii intraseră încă de pe data de 15 în a patra lună de neplată, restul salariaților din „Groapă” împlinesc astăzi trei luni de restanțe. Din cei 300.000 de euro, angajații clubului n-au primit nimic, iar elevii lui Dorinel au fost împărțiți în două categorii. Cei care au salarii mici, de până în 4.000 de euro, au încasat remunerația pentru o lună, iar ceilalți, practic oamenii care formează majoritatea vestiarului dinamovist, au găsit în conturi 4.000 de euro care, pentru unii, nu înseamnă nici măcar 50% din salariul lunar.
Se retrage și Badea? În tot acest context de instabilitate financiară, dar și pe fondul tensiunilor dintre el și Negoiță, Nicolae Badea cântărește atent varianta retragerii de la Dinamo, făcută public deja de Dumitru Dragomir. În afara președintelui LPF, mai mulți oameni apropiați de președintele CA al „câinilor” au confirmat intenția acestuia. Cel mai probabil, patronul Computerland va lua o decizie la iarnă, iar o eventuală retragere a sa ar echivala cu transformarea lui Dinamo într-un club condus de un singur om: Ionuț Negoiță.
Vom vedea ce se va întâmpla cu acțiunile lui Dragoș Săvulescu. Eu sper că va fi bine. Oricum, nu mi se pare în regulă să părăsești corabia atunci când ea se scufundă Ionuț Negoiță, acționar Dinamo
Nu e ceva nou, Dinamo stă foarte rău. Problema se pune în felul următor: există înțelepÂciunea necesară să se găsească o soluție? Eu o am Ionuț Negoiță, acționar Dinamo
Trebuie injecție de capital. Și vorbesc de o sumă importantă, nu de mărunțiș. Trebuie și o reformă la sânge la nivelul clubului. Fără aceste două lucruri, va fi foarte greu Ionuț Negoiță, acționar Dinamo
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER